Home » Arvostelut ja Arvostelut » Miten välttää roskaruoan ostamista? Tee ostokset ostoskärryllä!

Miten välttää roskaruoan ostamista? Tee ostokset ostoskärryllä!

Tutkijat, jotka tarkkailivat 136 ihmistä heidän tehdessään elintarvikevalintoja ruokakaupassa, havaitsivat, että ihmiset, jotka käyttivät ostoskärryjen sijaan itse kantamiaan koreja, valitsivat yli kolme kertaa todennäköisemmin roskaruokaa kuin terveellisiä ruokia.

Lue lisää: Miten välttää roskaruoan ostamista? Tee ostokset ostoskärryllä!

Tutkijat, jotka tarkkailivat 136 ihmistä heidän tehdessään elintarvikevalintoja ruokakaupassa, havaitsivat, että ihmiset, jotka käyttivät ostoskärryjen sijaan itse kantamiaan koreja, valitsivat yli kolme kertaa todennäköisemmin roskaruokaa kuin terveellisiä ruokia.

ostoskärry-terveellinen

Tämän ilmiön salaisuus piilee ihmisen psykologiassa, tarkemmin sanottuna ”ruumiillisessa kognitiossa”. Lyhyesti sanottuna ruumiillisten tuntemustemme vaikutus psykologisiin tiloihimme. Tässä tapauksessa tutkijat väittävät, että käden taivuttaminen, kuten ostoskoria pidellessä, kannustaa jotenkin valitsemaan pienempiä ja kevyempiä tuotteita (roskaruokaa, kuten sipsejä, sokeripitoisia juomia, keksejä jne.), kun taas käden ojentaminen, kuten ostoskärryä käytettäessä, vaikuttaa päinvastoin.

Lyhyesti sanottuna, jo korista kiinni pitäminen voi tuottaa välittömän tyydytyksen halun, joka ohittaa pitkän aikavälin tavoitteet. Siksi, kun kävelet ulos ruokakaupasta, saatat löytää itsesi valtavista pusseista epäterveellisiä elintarvikkeita. Ja näiden tuotteiden syömisen seurauksena hankit sairauksia, kuten aineenvaihduntasairauksia, ruoansulatuskanavan sairauksia, diabetesta, lihavuutta, hampaiden reikiintymistä, anemiaa.

Siksi tämän kokeen tulos on todella hämmästyttävä. Tutkimuksen mukaan ostoskärryjen käyttäminen kassien sijasta voi nimittäin auttaa ihmisiä lopettamaan epäterveellisen ruoan ostamisen ja omaksumaan hyviä tapoja vaivattomasti. Sanotaan, että ostoskassi pyörillä voi auttaa sinua elämään pitkän ja terveen elämän ja unohtamaan lääkärit ja sairaalat.

Nähdäksemme itse tämän kokeilun maagiset tulokset päätimme toteuttaa tämän kokeilun ja ehdottaa toimittajillemme, että he muuttaisivat tottumuksiaan ja ottaisivat ostoskärryn mukaansa, kun he tekevät ostoksiaan neljän viikon ajan. Tässä on tulos.

Garry, 23-vuotias:

”Totta puhuakseni en tehnyt ostoksia, vaan tyttöystäväni teki ne. Hän sanoi, että kun minä käyn ostoksilla, syömme vain valmiita aterioita tai välipaloja ja voileipiä (nauraa). Mutta toimittajamme tarjoama kokeilu on muuttanut sitä. Kun aloin ottaa ostoskärryä mukaani, enkä käyttänyt vain käsiäni ja taskujani kuten ennen (nauraa taas), huomasin, että aloin ottaa mukaani terveellisiä tuotteita, kuten perunoita, kaaleja jne. En tietenkään voi sanoa, ettenkö olisi ottanut roskaruokaa, koska otin kyllä, mutta en niin paljon kuin ennen. Myös tyttöystäväni huomasi sen, ja hän oli iloinen siitä, vaikka se oli hän, joka joutui valmistamaan sen (nauraa)”.

Mary, 29-vuotias:

”Olen käyttänyt pusseja niin kauan kuin muistan. Kun näin ihmisten käyttävän ostoskärryjä laukkujen sijasta, ajattelin, että se on aika hankalaa, koska laukut ovat pieniä ja kevyitä, kun taas ostoskärryt ovat aina isoja. Siksi koin tämän kokeilun aluksi melko vaikeaksi. Rehellisesti sanottuna ei ole helppoa muuttaa tapojamme. Samaan aikaan kun kävin ensimmäistä kertaa ostoksilla ostoskärryjen kanssa, olin yllättynyt. Ensinnäkin siksi, että sitä oli todella mukava käyttää, ja toiseksi siksi, että en ottanut roskaruokaa! Edes suosikkikeksejäni, joista olen innokas. Olin yllättynyt ja hämmentynyt samaan aikaan, joten päätin ottaa kuljetuskärryt mukaani ruokakauppaan 4 viikon ajan. Ja tiedättekö mitä? En ole kertaakaan ottanut roskaruokaa! Mieheni arvosti uutta tapaani tehdä ostoksia, hän huomasi, että roskaruoka, kuten keksit, sipsit jne. on kadonnut talostamme. Nyt hän sanoo, että ostoskärry auttoi häntä laihtumaan paremmin kuin kuntosali (nauraa)”.

Patrick, 32-vuotias:

”Maryn tavoin tein ostoksia ostoskärryn avulla 4 viikon ajan. Ensinnäkin minun on myönnettävä, että on todella kätevää, että minulla on ostoskassi pyörillä ruokakaupassa, sillä sen avulla voi ottaa mukaan raskaampia tuotteita, kuten maitopulloja, perunoita, raskaita vihanneksia, kuten munakoisoja, kaalia jne. Toiseksi, olen huomannut, että kun ei tarvitse pitää valtavia pusseja käsissään, ei ole halua ottaa pieniä tavaroita, kuten sipsejä, makkaroita, säilykkeitä, kaupasta ostettuja kastikkeita, kaupasta ostettuja makeisia ja karkkeja. Olet vastuullisempi siitä, mitä otat ruokakaupan hyllyiltä.”

Jenny, 45-vuotias:

”Asun lähellä ruokakauppaa, ja muista ihmisistä huolimatta voin käydä ostoksilla melkein joka päivä. Totta puhuakseni tein niin ennen tätä kokeilua. Kun asuu lähellä kauppaa, matkalla töihin tai töistä, on pakko mennä sinne hakemaan jotain syötävää. Ainakin näin perustelin suklaan, keksien, välipalojen jne. ostamista.

Kun päätoimittajamme ehdotti, että osallistuisin kokeiluun ja kävisin ostoksilla neljän viikon ajan ostoskärryä käyttäen, en ollut siitä kovinkaan iloinen. Miksi tarvitsen tätä valtavaa kuljetuskärryä, kun käytännössä aina pärjään laukulla, ajattelin. Kuitenkin jo ensimmäisen ruokakauppareissun jälkeen, jolloin kuljetusvaunu oli mukana kassin sijasta, tunsin eron. Ette varmaan usko, mutta ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ostin mahdollisimman vähän epäterveellisiä tuotteita. Lisäksi ostin paljon terveellisiä elintarvikkeita, kuten vihanneksia ja lihaa, valmiiden valmisruokien sijaan. Muuten aloin käydä ruokakaupassa vain kerran viikossa, koska ostoskärryn avulla pystyin ostamaan tarpeeksi elintarvikkeita pitkäksi aikaa. Voin siis sanoa, että minun tapauksessani Journal of Marketing Research -lehden tutkijoiden kokeilu todella osoittautui todeksi”.

Kuten näet, oma kokeilumme on osoittanut, että ostoskärryn käyttäminen kassin sijasta ostoksilla käydessä vaikuttaa myönteisesti. Lopetat roskaruoan ostamisen ja tulet vastuullisemmaksi siitä, mitä syöt.

Haluatko olla terve? Käytä ostoskärryä!